Brand new Helsinki -projekti: Helsingin vahvuus on moninaisuudessa

”Helsingin suurimmat haasteet mutta myös mahdollisuudet liittyvät siihen, että tässä kaupungissa asuu niin monenlaisia ihmisiä. Huonossa tapauksessa tämä voi johtaa alueiden kielteiseen eriytymiseen ja yleisen eriarvoisuuden kasvamiseen. Meidän on kuitenkin saatava käyttöön helsinkiläinen yhteisöllisyys, jotta erilaiset ihmiset saadaan kohtaamaan toisiaan. Samassa talossa voi asua esimerkiksi yksinäinen vanhus sekä lapsiperhe, joka kaipaisi varamummoa tai -vaaria elämäänsä. Jos nämä ihmiset kohtaavat, niin siinä on valtava potentiaali.”

Tuomo Lähdeniemi

Näin toteaa Tuomo Lähdeniemi, Fountain Park -nimisen johdon asiantuntijayrityksen varatoimitusjohtaja ja perustajajäsen, jolla on laaja näkemys Helsingin tulevaisuuteen vaikuttavista trendeistä. Työnsä kautta Tuomo on nimittäin ollut selvittämässä muun muassa Helsingin kaupunginkirjaston kanssa sitä, millainen on tulevaisuuden kirjasto; opetusviraston kanssa sitä, millainen on tulevaisuuden koulu; sekä sosiaaliviraston kanssa sitä, millaisia tarpeita lapsiperheillä on ja miten niihin voidaan tulevaisuudessa vastata. Lisäksi hän on ollut muun muassa yhdessä Helsingin seurakuntien kanssa hahmottelemassa tulevaisuuden seurakuntaa sekä laatimassa Metropolia-ammattikorkeakoulun tulevaisuuden strategiaa.

Maarit Rossi, joka kilpailee kansainvälisestä opettajapalkinnosta, valitsi Tuomo Lähdeniemen Helsingin tulevaisuuden tekijäksi.

Lue koko juttu ja tutustu BnH-projektiin.