Uudistuminen on jatkuvaa – pidä korvat ja silmät auki

Uudistuminen on jatkuvaa – pidä korvat ja silmät auki

Miksi uudistuminen on jatkuvaa? Miksi tuntuu siltä, että mikä tänään on faktaa, muuttuu fiktioksi yön yli nukuttuamme? Miten maailmanmenossa voi pysyä kärryillä? Lääkkeeksi tarjoan vanhoja konsteja. Avointa mieltä, keskustelua ja kuuntelua.

Selailin jokin aika sitten 80-luvun lopulla kirjoitettuja raportteja, joissa hahmoteltiin biotalouden ja bioteknologian tutkimus- ja liiketoimintamahdollisuuksia. Tietotekniikan läpimurtoa ja perinteisen savupiipputeollisuuden vähenemistä uumoiltiin. Kirjoittajat kokivat olevansa suuren rakennemuutoksen keskellä.

Uudistuminen on läsnä koko ajan

Samalla kun ihailin kirjoittajien kaukonäköisyyttä, ihmettelin kahta asiaa. Rakennemuutos, josta aiheutuu ajoittain kansantaloudellista kitkaa ja taantumaa, onkin oikeastaan läsnä koko ajan. Toisaalta joihinkin jo 80-luvulla näkyvissä olleisiin visioihin ei olla osattu tarttua bisnesmielessä, mutta palopuheita t&k-panostuksista samoihin asioihin pidetään edelleen.

Kasvihuoneilmiö on sitten 80-luvun muuttunut ilmastonmuutokseksi, mutta vastako nyt siinä alkaa olla riittävästi eväitä kaupalliseen hyödyntämiseen?

Uudistuminen ja ajan hermolla pysyminen vaatii jatkuvaa dialogia

Teknologioiden ja uusien bisnesten kehittymisen vauhti todennäköisesti kasvaa, joten keskusteleminen ja vastaanottavan antennin ylläpito on tärkeää. Näin voi pysyä tietoisena uusista tuulista.

Erittäin hyödyllistä on myös altistaa itsensä keskusteluihin, joissa on uusia ihmisiä ja ajatuksia. Niistä voi oppia hurjasti, kun välillä kurkkaa oman kotipesän rauhasta ulos. Toisaalta jos ei aktiivisesti itse pyri mukaan ajatustenvaihtoon, voi olla että oma kotipesäkään ei pysy rauhallisena, kun maailma ympärillä muuttuu.

Osaako organisaatiosi kuunnella sidosryhmiä ja vetää tiedosta fiksuja johtopäätöksiä?

Meidän tehtävämme Fountain Parkissa on auttaa yrityksiä ja yhteisöjä kuulemaan. Tämän jälkeen tekemään johtopäätöksiä ja fiksuja kehittämissuunnitelmia. Ja taas hetken päästä tarkistamaan suuntaa ja etenemistä.

Asiakkaamme ovat yleensä vaativissa johtamis- ja kehittämistilanteissa, joissa on fiksua kuulla sidosryhmiään. Vaativissa sikäli, että kilautus kaverille ei vielä riitä tilanteen luotaukseksi, eikä edes hyvin organisoitu tiimin workshop.

Tarjoamme palveluna menetelmän, joka ei uuvuta kehittämisvastuussa olevaa ihmistä, mutta antaa mahdollisuuden hyödyntää verkkotyökalujen tehokkuutta. Kannustamme kaikkia aika ajoin tarkastelemaan omaa yritystään tai organisaatiotaan ulkopuolisin silmin, siten voi kenties löytää uusia ajatuksia tai näkökulmia, joista tulee isoja juttuja joilla on väliä.

PS. Analyytikkomme lukevat säännöllisesti sallistujien palautteita käynnissä olevista dialogeista. Sidosryhmät ja henkilöstö antavat lähes aina positiivista tunnustusta sille, että saavat osallistua kehittämisprosessiin.

”Hyvä että osallistetaan”, ”Näitä lisää”, ”Hyvä keino sitouttaa yhteisiin tavoitteisiin” ja ”Toivottavasti tämä on hyvä alku tavoitteelliselle vuorovaikuttamiselle”.

Ota ihmiset mukaan, sillä he haluavat osallistua oman tulevaisuutensa rakentamiseen. Tämä lisää muutosprosessien nopeutta ja tehokkuutta.

Lisää aiheesta