Ennakointi kunniaan, sopeudu toimintaympäristön muutoksiin

Hyvä ennakointi auttaa, kun organisaatio haluaa vaikuttaa tuloslaskelman viimeiseen riviin. Muutokset tehdään mielellään nopeasti, sillä aika on rahaa. Mutta koska aito mukautuminen vie usein aikaa, fiksu arvioi jo ennakolta millaisia muutoksia tulevaisuus kenties tuo tullessaan. Ennakointi säästää aikaa ja täten rahaa. Keräsimme viisi ajatusta ennakointityön tueksi.

1. Jatkuvuus on avain

Kun organisaatio on jatkuvassa valmiustilassa, sekä megatrendit että heikot signaalit tulevat varmemmin huomatuiksi. Huomaamisen lisäksi on tärkeää jatkuvasti ja systemaattisesti pohtia mitä ne tarkoittavat oman liiketoiminnan kannalta ja mitä ne eivät tarkoita. Jatkuvaluonteinen toimintaympäristön muutosmerkkien seuraaminen ja tulkitseminen auttaa välttämään firman tiedollisen ja toiminnallisen inertian; tekeminen ja ajattelu eivät jämähdä toistamaan vanhaa. Myös asiakkaat arvostavat organisaatioita, jotka seuraavat aikaansa ja ovat mieluummin askeleen edellä kuin askeleen jäljessä.

Käytäntö on osoittanut, että hyvä ennakointi auttaa, kun yritys haluaa vaikuttaa tuloslaskelman viimeiseen riviin.

2. Työkalut ja prosessit kohdilleen

Kun työkalut ja prosessit ovat kohdillaan pystytään tunnistamaan ne muutosajurit, joilla on todellista merkitystä. Tällöin johto pystyy kohdistamaan toimenpiteet tärkeimpien asioiden ja ilmiöiden ympärille, vaikka saa tietoa myös muista muutoksista. Tiedon kerääjinä toimii valittu työkalupakki välineitä ja prosesseja, joita on hyvä aika ajoin päivittää. Tietotulvan maailmassa oleellista on keskittyä tiedon tulkintaan ja merkityksiin, yksin ja yhdessä.

3. Tunnelinäön välttäminen ja näkökentän laajentaminen

Ajamalla sata lasissa moottoritiellä tunnelinäkö silmissä ei ehdi tunnistaa näkökentän laidalla olevia heikkoja signaaleja. Heikot signaalit ovat aihioita uusista murroksista, joiden huomiotta jättäminen voi koitua liiketoiminnan kohtaloksi. Varmistamalla toimivat ennakoinnin käytännöt organisaation henkilöstön ja sidosryhmien kesken vähennetään sokeiden pisteiden määrää horisontissa.

Tunnelinäöstä ovat kärsineet monet toimialasta riippumatta, esimerkkejä riittää. Nokia luopui kosketusnäytön kehittämisestä, vaikka talossa oli siihen osaamista. Vakiintunut poliittinen kenttä jätti huomioimatta lisääntyvän monikulttuurisuuden – uudet pelurit nousivat eturiviin. Videovuokraamot hävisivät katukuvasta – tatuointistudiot tulivat tilalle.

4. Perustellusti rohkeita uusia avauksia

Ennakointi auttaa tuottamaan innovaatio- ja tuotekehitystoimintaan uudenlaisia toteuttamiskelpoisia aiheita. Tällöin kehityshankkeet suunnataan taklaamaan todelliset tulevaisuuden haasteet ja mahdollisuudet. Päätökset resurssien ja kehityshankkeiden suuntaamisesta ovat kohdennettuja.

Uuden suunnan ottaminen sekä organisaation muutosprojektit saavat perustellusti merkityksellisen tavoitteen. Uudet avaukset osuvat maaliin, vaikka ne tarkoittaisivatkin nykyisen liiketoiminnan järjestämistä uudella tavalla.

5. Ennakointi on koko organisaation asia

Yhdessä tehtävä trendien sekä heikkojen signaalien merkittävyyden ja vaikuttavuuden arviointi muokkaa ajattelua ja toimintaa organisaatiotasolla ja haastaa luutuneet ajattelumallit. Toimintaympäristössä tapahtuvien muutosten merkityksen ja tulevaisuuden muutosajurien tunnistamisen tulisi olla koko organisaation asia, ei pelkästään yhden liiketoiminnon tai yksikön.

Kun yksilöt ja tiimit kehittyvät yhteistyössä aloittelijasta konkareiksi, koko organisaatio on entistä valmiimpia ottamaan haltuun keskipitkän aikavälin ja pitkän aikavälin liiketoimintamahdollisuuksia sekä -haasteita.

Fountain Park on osallistavan johtajan yhteistyökumppani, joka edistää yritysten ja julkisen sektorin uudistumista, kasvua ja kehittymistä. Kanssamme onnistuvat niin lyhyet interventiot kuin pidempiaikaisen ennakoinnin prosessin rakentaminen.

Kurkkaa video, jossa asiakkaamme keräsi ja nosti esiin asiakkaidensa näkemyksiä tulevaisuuden muutosmerkeistä, niiden vaikutuksista yritysten liiketoimintaan ja odotuksiin yhteistyöstä. Tulevaisuuden ennakointia voi ja kannattaa harrastaa säännöllisesti paitsi oman organisaation, myös sidosryhmien kanssa.

Hanna Niemelä

Hanna on projektipäällikkönä Fountain Parkissa ja tekee työtä julkisen puolen sekä yritysasiakkaiden kanssa.
”Inspiroidun päivittäin ihmisten viisaudesta ja siitä, että yhä useammin tätä joukkojen viisautta myös osataan hyödyntää.”

 

Suosittelemme

Megatrendit 2020 -trendiraporttien lueskelu ei ole ennakointia

Megatrendit tulevaisuuden suunnannäyttäjinä? Kun vuosiluvussa vaihtuu vähintään kaksi merkitsevää numeroa, se jostain syystä käynnistää paljon runsaamman trendiraporttien tulvan kuin normaali vuodenvaihde. Miksi näin? Uskoitpa sitten enemmän lineaariseen tai sykliseen aikakäsitykseen, niin pohjalla on… Lue lisää!

Autuasta elämää dialogin voimin

Tulevaisuuden työelämässä organisaation sydän sykkii dialogille Tilburgin yliopiston professori ja kirjailija Erik Vermeulen herätteli FIBS ry:n Future of Work -tilaisuudessa taannoin meitä kuulijoita siitä, kuinka visionääristen, kapinallisten ja jopa hullujen johtajien aika alkaa olla ohi. Valovoimaisten… Lue lisää!

Positiivista pöhinää päättäjien piirissä – osallisuus edelleen kuntien kuuma peruna

Osallisuus on pop! Viikon verran mietittyäni tulin siihen lopputulemaan, että Kuntamarkkinat osoittivat jälleen kerran toimivuutensa! Virkeällä verkostoitujalla oli kaksi päivää kädet täynnä, kun sai käydä toinen toistaan kiinnostavampia keskusteluja niin kunta- kuin maakuntapäättäjien kanssa. Mahtuipa… Lue lisää!

Koululaiskysely toi tietoa 100 000 koululaisen harrastustoiveista tänäkin vuonna

Haastattelimme opetus- ja kulttuuriministeriön neuvottelevaa virkamiestä Iina Berdeniä pitkän yhteistyötaipaleemme innostamina. Jo kolmatta kertaa toteutettu valtakunnallinen koululaiskysely toi jälleen uutta tietoa koululaisten harrastustoiveista ja ajankohtaisista aiheista, kuten mitä koululaiset toivovat… Lue lisää!

Toimivampi työyhteisö teillekin? Näin vahvistat yhteistä kipinää

Toimiva työyhteisö on kilpailuvaltti Hei johtaja! Oletko kartalla siitä, mikä motivoi henkilöstöäsi parhaiten? Entä tiedätkö, millainen ilmapiiri työpaikalla on viime aikoina vallinnut? Ovatko palautteeseen liittyvät käytännöt kunnossa? Kukkiiko luovuus? Toimiva työyhteisö on monen asian summa.… Lue lisää!

Pää kylmänä ja mieli avoinna johtamisen koukeroissa

Johtamisen koukeroissa voi eksyä loppumattomaan spiraaliin – miten pitää pää kylmänä ja mieli avoinna uudessa pestissä? Tuliko loman aikana otettua vastaan isot saappaat syksyllä jalkaan vedettäviksi? Oliko olo heinäkuun lämmössä vielä varman luottavainen, mutta nyt tositoimien alkaessa pulssi… Lue lisää!