Älä jäykistele – kolme virkistävää strategiavinkkiä vuodelle 2017

Taas on vuosi etenemässä kohti loppuaan, ja ainakin yksi uuden vuoden lupaus kannattaa pitää eli ”lupaan uudistaa strategiatyön muodot”.

Eräs kasvuyrittäjätuttuni sanoi viisaasti: ”Maailma muuttuu kerran kuukaudessa ja joskus vähän nopeammin”. Perinteiset strategiatyön jäykät mallit on syytä virkistää. Tässä kolme vinkkiä sinulle:

1. Harjoittele! Harjoittele strategian tekemistä koko henkilöstön kanssa. Ei urheilujoukkuekaan harjoittelematta voita – miksi sitten strategian tekemistä ei voisi harjoitella? Tulevaisuuden muistelu johdattelee alkuun. Treenatkaa yhdessä strategiaa – ei dokumenttina vaan toimintana: ”Hypätään ajatuksissamme visiovuoteen: mitä kaikkea saimme yhdessä aikaiseksi, kun visio on nyt saavutettu?”

2. Toiminnallista! Muuta kaikki pönöttäminen toiminnaksi. Miksi ihmeessä istumme kokouksissamme ja katsomme slideja, kun saman ajan voisimme yhdessä toimien viedä näitä asioita eteenpäin? Kokeile rohkeasti johtoryhmäsi tai hallituksesi kokouksen osana toimintaosiota! Yllätä osallistuja ja ylläty toiminnan energisoivasta vaikutuksesta!

3. Tartu tilaisuuteen! Älä jää toimintasuunnitelmien loukkuun. Tartu ideaan ja kokeile sitä – näin riskit eivät ole liian suuret, saat näkyvää muutosta aikaiseksi ja ravistelet totuttuja kuvioita. Kokeileva työkulttuuri pitää vireystason yllä!

Hyvää virkistävää, energistä ja tuloksellista Uutta Vuotta 2017!

KTT Lauri Tuomi

Lauri Tuomi toimii Fountain Park Oy:n strategisena kumppanina, strategiatyön asiantuntijana ja koulutussektorin kehittäjänä. Hän on taustaltaan kauppatieteiden tohtori ja edellisessä tehtävässään hän toimi tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta vastaavana vararehtorina Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa.

Suosittelemme

”No, tämähän ei koske meitä” – vai koskeeko? Varo strategista sokaistumista!

Joskus mietin, mikä aiheuttaa organisaatioissa strategisen sokaistumisen muutokselta. Eräs suurimpia muutoksia on kohtaamassa yliopistoja. Tämän tulevaisuuskuvan kuultuaan eräs ylimmän johdon edustaja tokaisi: ’No, tämähän ei sitten meitä koske’.… Lue lisää!

Benchmarkaa myös tarinaa ja rakenna menestysstrategiasi!

Menestystarinan ymmärtäminen auttaa meitä ymmärtämään sitä, että olemme täällä Suomessa koulutusviennin osaltamme vasta tarinamme alkumetreillä. Perusasiat on syytä laittaa kuntoon, ja tähdätä pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi tulevaan. … Lue lisää!

Muutoksen johtaminen viestinnän keinoin vie aikaa – osallistamalla olet jo perillä

Isojakin muutoksia on viety onnistuneesti läpi siten, että ensin suuntaviivat on sovittu pienessä porukassa, mutta sitten keskustelua on laajennettu ja muutoksen suunnitteluuun ja toteutusprojektiin on osallistunut mahdollisimman moni.… Lue lisää!