Kymmenen vinkkiä onnelliseen työelämään

Kesäloma antaa mahdollisuuden ottaa etäisyyttä kiireiseen arkeen, pohtia mikä työssä tekee onnelliseksi ja saa meidät jaksamaan. Luin tutkimuksesta jossa todettiin, että ihminen on onnellisimmillaan kaksi viikkoa ennen kesälomaa. Lomasta kannattaa haaveilla ja sitä kannattaa suunnitella, mutta tärkeintä on iloita vapauden tunteesta etukäteen. Tein listan asioista, jotka oman kokemukseni mukaan lisäävät onnellisuutta työssä.

 1. Me ihmiset saamme tyydytystä siitä, kun saamme työskennellä mieleisten asioiden parissa.
 2. Tyytyväisyyttä lisää se , että työ koetaan hyödylliseksi ja myös muille merkitykselliseksi.
 3. Kukoistamme saamastamme arvostuksesta ja työssä onnistumisesta.
 4. Pieni kiirekin on lopulta hyvästä, se lisää virtaa tekemiseen.
 5. Elämä ei ole pelkkää juhannusruusuilla tanssia.
  juhannusruusu
  Välillä voi astua piikkiin ja haavaa parannellessa harmitus voi vallata mielen. Toivo paremmasta ajasta ja sitä kohti pyrkiminen kuitenkin pistää meidät tekemään työtä ja etsimään reittejä päästä eteenpäin huononakin hetkenä.
 6. Palautetta pitää osata antaa rakentavasti ja sitä pitää oppia ottamaan vastaan.
 7. Oppia voi koko ikänsä ja uuden omaksumisessa kannattaa olla itse aktiivinen.
 8. Onnistuminen maistuu sitä makeammalta, mitä enemmän sen eteen on tehty töitä. Vaikeuksien kautta voittoon.
 9. Onnellisuuteen kuuluu myös toisten auttaminen ja hyvän mielen tuottaminen muille.
 10. Onnellisuus on myös elämänasenne. Onnellisuuden avulla voi päästä menestykseen, mutta menestys ei takaa onnellisuutta.

Iloista juhannusta!

 

Riitta Ahlholm

Riitalla on paljon monipuolista johtamiskokemusta kotimaasta, mutta myös kansainvälisistä organisaatioista. Hän auttaa asiakkaita monenlaisissa johtamisen tilanteissa ja työskentelee Fountain Parkin partnerina.

”Hyvän johtamisen edistäminen on mieluinen tehtävä. Ja joukot tuovat siihen viisautensa aina uudella ja ainutlaatuisella tavalla organisaatiosta riippuen.”

Suosittelemme

Työhyvinvointi on tulos myös hyvästä johtamisesta

Työn tuottavuudessa on kuitenkin muitakin ulottuvuuksia kuin lisätunnit. Fiksu organisaatio ymmärtää, että nyt jos koskaan on aika investoida hyvään johtamiseen, jonka myötä työtyytyväisyys paranee ja ihmisten työkyky, työhyvinvointi ja kaikki positiivinen kierre alkaa lopulta tuottaa tulosta.… Lue lisää!

Miten työhyvinvoinnista tehdään kilpailuetu?

Tuloksellisen liiketoiminnan kehittämisen kannalta työhyvinvointia tulee tarkastella kokonaisuutena. Ensin pitää tunnistaa mahdolliset ongelmat, taklata niihin liittyvät juurisyyt ja kehittää yhdessä henkilöstön kanssa konkreettisia keinoja päästä parempaan tilanteeseen.… Lue lisää!

Kehitä työhyvinvointia henkilöstökyselyn pohjalta

Kokemuksemme mukaan työn organisoinnin ja kehittämisen parhaat asiantuntijat ovat helposti saavutettavissasi ja yleensä hyvin halukkaita antamaan panoksensa organisaation kehittämiseen. He ovat organisaatiosi työntekijät.… Lue lisää!