Millaista on eettisesti hyvä yritystoiminta?

Eettisesti hyvään yritystoimintaan ei ole yleispätevää ohjeistusta. Paras ja tunnetuin yritys yhteisen ohjeistuksen laatimiseen on vuonna 1999 perustettu YK:n Global Compact -aloite.

Aloitteen allekirjoittamalla yritykset sitoutuvat noudattamaan kymmentä vastuulliseen toimintaan tähtäävää periaatetta. Global Compactin tavoitteena on siis yhdistää YK:n vaikutusvalta yksityisen sektorin ongelmanratkaisukykyyn, resursseihin ja asiantuntemukseen – globaalisti.

Global Compactin periaatteet liittyvät ihmisoikeuksiin, työelämän periaatteisiin, ympäristöön ja lahjonnanvastaisuuteen.

Me Fountain Parkissa olemme myös allekirjoittaneet aloitteen, ja jäsenyys Global Compactin Pohjoismaiden verkostossa on osoittautunut antoisaksi.

Juhlapuheiden ja julistuksen lisäksi verkostojen tapaamisissa pääsee tutustumaan moniin kiinnostaviin yritysvastuun käytännön haasteisiin ja ratkaisuihin. Mitä toimitusketjun vastuullisuuden hallinta tarkoittaa lentoyhtiölle tai matkapuhelinvalmistajalle? Miten satojen alihankkijoiden ja kymmenien eri kansalaisuuksien metrorakennustyömaalla huolehditaan työntekijöiden oikeuksista? Millä tavoin kansalaisjärjestöjen ja yritysten yhteistyöstä saadaan paras hyöty irti? Entäpä lasten oikeudet: mitä ovat käytännössä parhaiksi todetut keinot varmistaa niiden toteutuminen globaalissa toimintaympäristössä?

Global Compact ja sen pohjoismainen verkosto tarjoaa siis oivia oppimisen ja verkostoitumisen paikkoja vastuullisesta ja kestävästä yritystoiminnasta kiinnostuneille yrityksille. Osana Global Compactia yritykset sitoutuvat myös raportoimaan vuosittain omasta toiminnastaan. Fountain Park on ollut jäsenenä nyt vuoden, joten ensimmäinen Fountain Park COP 2015 oma raporttimme on nyt julkaistu.

Anu Kokko

Anu teki Fountain Parkissa asiakastyötä sekä julkisen sektorin että yritysasiakkaiden parissa.

”Inspiroidun kiinnostavista ihmisistä ja heidän haasteistaan. On aina yhtä innostavaa elää mukana prosessissa, jossa joukkojen viisaus valjastetaan auttamaan johtamisen arjessa. Tyytyväinen asiakas on oikeasti se paras palkinto tehdystä työstä.”

Suosittelemme

This year’s Earth overshoot day earlier than ever – New Cleantech solutions are urgently needed

It’s becoming increasingly clear that innovative cleantech solutions are urgently needed – both in Finland and globally. In just a couple of weeks you’ll have a unique opportunity to roll up the sleeves and start working on the solutions. The Global Cleantech Summit 2015 is your platform for that. The discussion… Lue lisää!

Epäonnistunut integrointi haaskaa vastuullisuuden arvon

Yritykset eivät ole onnistuneet yritysvastuun integroinnissa liiketoimintaan. Yritysvastuu nähdään harmillisen usein irrallisena tavoitteena, jonka toteutumisen huippuhetki kulminoituu yrityksen kotisivuille hukkuneeseen raporttiin. Parhaimmillaan yritysvastuun päämääränä on tukea yrityksen tavoitteiden… Lue lisää!

Vastuullisuustyöpajan tulos: Vastuullisuus on saatava koko yrityksen agendalle

Täydellisessä maailmassa täydellinen yritysvastuutyö on integroitunut kaikkeen yrityksen toimintaan niin, ettei yritysvastuuta ole tarpeen tai mahdollistakaan erottaa liiketoiminnasta. Tähän tulokseen päätyivät yritysvastuun asiantuntijat järjestämässämme työpajassa. Täydellinen yritysvastuutyö ”ei… Lue lisää!