Positiivista pöhinää päättäjien piirissä – osallisuus edelleen kuntien kuuma peruna

Osallisuus on pop!

Viikon verran mietittyäni tulin siihen lopputulemaan, että Kuntamarkkinat osoittivat jälleen kerran toimivuutensa! Virkeällä verkostoitujalla oli kaksi päivää kädet täynnä, kun sai käydä toinen toistaan kiinnostavampia keskusteluja niin kunta- kuin maakuntapäättäjien kanssa. Mahtuipa joukkoon myös liuta valtionhallinnon terävintä kärkeä. Keskustelut jättivät jälkeensä päätelmän siitä, että kuntalaisten osallisuus on edelleen pop.

Meneekö tehty työ hukkaan?

Keskustelujen yleistunnelma oli selkeästi varovaisen toiveikas. Kaikki eivät tietenkään tykkää, mutta konsensus tuntui olevan selkeästi sen puolella, että ”hyvä kun SOTEMAKU-valmistelusta on nyt MAKU mennyt”. Haiskahtaa keskittymiseltä olennaiseen ja pyrkimykseltä kipeästi kaipaamamme sote-uudistuksen lävitse saamiseen.

Turhautumista ja huolta oli kuitenkin ilmassa. Tehdyn työn pelätään edelleen menevän hukkaan. Esimerkiksi yksistään Pirkanmaan muutosjoukko ehti tuottaa yli 5 000 sivua selvityksiä, tietoa, näkemystä ja kokemusta. Tanakka tietopaketti siis, jota muutosjohtaja Jaakko Herrala Kuntamarkkinoilla ansiokkaasti mainosti kaikkien hyödynnettäväksi. Muiden SOTEMAKU-muutosorganisaatioiden tuottamia aineistomääriä en tiedä, mutta paljon niitä on. Toivottavasti kaikista aineistoista otetaan irti mitä niistä suinkin on saatavissa.

Osallisuus vie päätöksentekoa eteenpäin

Myös Kuntamarkkinoilla peräänkuulutettiin osallistamisen ja yhteiskehittämisen tärkeyttä. Hyvä! Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru vannotti toisen markkinapäivän puheessaan, että esim. soten valmistelussa alueelliset erityispiirteet huomioidaan ja niiden selvittäminen tehdään yhdessä kuntien ja keskeisten tahojen kanssa. Aika näyttää mitä se oikeasti tarkoittaa, mutta ainakin selvittämisen keinovalikoima on kirjava. Viisautta, harkintaa ja visionäärisyyttä tarvitaan, jotta tulee valituksi parhaat konstit.

Rohkenen tässä kohden esittää, että yhdessä selvittäminen – ainakin aluksi – tarkoittaa sitten oikeasti laajapohjaista dialogia. Vuoropuhelua, jossa ilman ylhäältä syötettyä ja valmiiksi pureskeltuja vastauksia, kaikilla osallisilla on mahdollisuus sanoa sanottavansa sekä rikastaa toistensa että omia näkemyksiään. En kuitenkaan tarkoita, että kaiken aikaa pitäisi kaikkien kanssa kaikesta keskustella. Siitä ei tule sitten kerrassaan yhtään mitään jos jokaisen asian alistaa yleiselle keskustelulle. Tuloksekas osallistaminen on yksinkertaisimmillaan kuin suppilo, jonka lävitse tieto johdetusti kulkee ja kiteytyy.

Eteenpäin sanoi julkishallinto lumessa

Kenties edellisten hallitusten sote-uudistusyritykset – olisiko 7 kpl – ovat osin kaatuneet siihen, että valtion vinkkelistä kaikki kunnat nähdään samanlaisina. Aivan kuten kunnista katsoen valtio nähdään yhtenä klönttinä, joka yrittää nyt taas viedä puolet kunnan budjetista. Onko erottelun aika vihdoin ohi? Ollaanko nyt aidosti menossa kohti yhteistä näkemystä? Onko asiakas nousemassa vihdoin keskiöön? Itse tahdon uskoa, että on! Ainakin valtiovarainministeriön ja Kuntaliiton yhteinen Julkisen johtamisen kehittäminen -projekti antaa niin ymmärtää. Aivan kuten valtiovarainministeriön Kari Hakarin vetämä julkisen hallinnon strategiaprosessikin.

Kyllä tästä vielä hyvä tulee; sotesta ja siinä sivussa muusta maailmasta myös.

Jari Latvalahti

Liiketoimintajohtajana Jari vastaa osaltaan Fountain Parkin julkishallinnon asiakkuuksista. Erityisenä mielenkiinnon kohteena hänellä on sote ja sote-uudistuksen alaiset asiat sekä suunnitteilla olevat 18 itsehallintoaluetta. Jarilla on kahdenkymmenen vuoden käytännön kokemus johtamisesta ja sen kehittämisestä. Muun muassa strategiaprosessit, muutoksen johtaminen sekä kasvun hetket ovat tilanteita, joissa Jari on kuin kotonaan.

”Maailma on täynnä tietoa ja hyviä käytäntöjä. Haaste piilee siinä mitä niistä on oleellista hyödyntää milloinkin. Siinä se on myös yhteiskehittämisen ja osallistamisenkin haaste: keitä, miten, milloin ja mitä varten osallistaa? Ota yhteyttä niin jutellaan mikä olisi paras ratkaisu siihen yksilölliseen osallistamisen haasteeseen, joka Sinulla on käsillä.”

Suosittelemme

Julkinen johtaminen kaipaa asiakaslähtöisyyttä ja aitoja kohtaamisia

Julkinen johtaminen ja kansakunnan menestys Osallistuin helmikuun alussa valtiovarainministeriön ja Suomen Kuntaliiton Julkisen johtamisen päivään, jonka teemana oli ”Julkinen johtaminen ja kansakunnan menestys”. Päivässä pureuduttiin muun muassa maailman parhaaseen julkiseen hallintoon, tulevaisuusdialogiin… Lue lisää!

Ennakointi kunniaan, sopeudu toimintaympäristön muutoksiin

Hyvä ennakointi auttaa, kun organisaatio haluaa vaikuttaa tuloslaskelman viimeiseen riviin. Muutokset tehdään mielellään nopeasti, sillä aika on rahaa. Mutta koska aito mukautuminen vie usein aikaa, fiksu arvioi jo ennakolta millaisia muutoksia tulevaisuus kenties tuo tullessaan. Ennakointi säästää aikaa ja… Lue lisää!

Megatrendit 2020 -trendiraporttien lueskelu ei ole ennakointia

Megatrendit tulevaisuuden suunnannäyttäjinä? Kun vuosiluvussa vaihtuu vähintään kaksi merkitsevää numeroa, se jostain syystä käynnistää paljon runsaamman trendiraporttien tulvan kuin normaali vuodenvaihde. Miksi näin? Uskoitpa sitten enemmän lineaariseen tai sykliseen aikakäsitykseen, niin pohjalla on… Lue lisää!

Autuasta elämää dialogin voimin

Tulevaisuuden työelämässä organisaation sydän sykkii dialogille Tilburgin yliopiston professori ja kirjailija Erik Vermeulen herätteli FIBS ry:n Future of Work -tilaisuudessa taannoin meitä kuulijoita siitä, kuinka visionääristen, kapinallisten ja jopa hullujen johtajien aika alkaa olla ohi. Valovoimaisten… Lue lisää!

Koululaiskysely toi tietoa 100 000 koululaisen harrastustoiveista tänäkin vuonna

Haastattelimme opetus- ja kulttuuriministeriön neuvottelevaa virkamiestä Iina Berdeniä pitkän yhteistyötaipaleemme innostamina. Jo kolmatta kertaa toteutettu valtakunnallinen koululaiskysely toi jälleen uutta tietoa koululaisten harrastustoiveista ja ajankohtaisista aiheista, kuten mitä koululaiset toivovat… Lue lisää!

Toimivampi työyhteisö teillekin? Näin vahvistat yhteistä kipinää

Toimiva työyhteisö on kilpailuvaltti Hei johtaja! Oletko kartalla siitä, mikä motivoi henkilöstöäsi parhaiten? Entä tiedätkö, millainen ilmapiiri työpaikalla on viime aikoina vallinnut? Ovatko palautteeseen liittyvät käytännöt kunnossa? Kukkiiko luovuus? Toimiva työyhteisö on monen asian summa.… Lue lisää!