Ruuantuotanto kannattavaksi yhteisen dialogin tuella

Kuva: Canva

Ruuantuotannon kannattavuuden haasteita ratkaisemassa

Viime kesänä alkanut ruuantuotannon kannattavuutta edistävä selvitystyö on tulossa päätökseen. Ideat, joita suomalaisen ruuantuotannon kannattavuuden parantamiseksi tarvitaan, konkretisoituvat pian toimenpide-ehdotuksiksi ja teoiksi. Vuorineuvos ja hankkeen selvitysmies Reijo Karhinen on tehnyt ansiokasta työtä viedessään eteenpäin tätä monitahoista selvitystä.

Kansalaisten yhteinen dialogi pohjana päätöksenteolle

Eri sidosryhmien kuuleminen on ollut selvitystyössä avainasemassa. Mukaan vaikuttamaan on saatu laaja joukko tuottajia sekä muun muassa ministeriöiden virkamiehiä, päättäjiä, opiskelijoita, tutkijoita ja yrittäjiä. Verkon kautta toteutetun dialogin myötä on varmistuttu siitä, että ruokaketjun toimijat pitäisi saattaa yhteisiin keskusteluihin paljon useammin. Osallistujajoukko ei kuitenkaan rajoittunut vain tiettyihin toimijoihin – jokaisella suomalaisella on ollut mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa selvitystyön etenemiseen verkossa. Helppo ja nopea tapa omien näkemysten jakamiseen ja muiden ideoiden arvioimiseen innosti tuhansia kansalaisia selvitystyön eri vaiheissa.

Vuorovaikutuksesta voimaa

Näin laajan joukon yhteen saattaminen mahdollistettiin Verkkoaivoriihi -menetelmäämme hyödyntäen. Verkossa käytävän dialogin avulla suurestakin kehittämisprosessista on mahdollista muokata näkyvä sekä keskusteleva kokonaisuus, jossa omat ja yhteiset ideat rikastuvat. Laajalla kansalaisten kuulemisella haluttiin tehdä näkyväksi, että jokaisen näkemyksellä ja kokemuksella on merkitystä lopputuloksen kannalta. Verkkoaivoriihen lisäksi selvitystyössä toteutettiin useita työpajoja eri teemoilla, henkilökohtaisia tilakäyntejä sekä lukemattomia muita keskusteluja kasvokkain ja esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa. Huikeat osallistujamäärät sekä lukemattomat uudet ideat ovat osoittaneet, kuinka tärkeän asian äärellä olemmekaan.

”Koen, että osallistamisen ohella avoimuus ja läpinäkyvyys ovat enemmän tätä päivää kuin kabinetit ja muut suljetut piirit,” toteaa Karhinen blogissaan.

Maali häämöttää

Karhisen selvitystyön matka on ollut pitkä ja moniulotteinen. Dialogi on rakentunut uudelleen, iteroitunut, jakautunut, ja jälleen edennyt kohti yhteisiä, selkeitä päämääriä. Nyt esiripun takana tehdään viimeisiä linjauksia ennen kuin selvitystyön tulokset julkistetaan virallisesti torstaina 7.2.

Matka on ollut arvokas kokemus meillekin. Suomalaisten rikas ja monipuolinen keskustelu on inspiroinut sekä ilahduttanut. Dialogi sai esiin näkemyksiä, joita olisi muuten vaikeaa, ellei jopa mahdotonta saada esiin. Ja mikä tärkeintä, näkemykset näkyvät myös käytännössä.

Karhisen vaikuttamista voit seurata hänen verkkosivuillaan osoitteessa www.reijokarhinen.fi.

Fountain Park palvelee monipuolisesti yritysten ja organisaatioiden kehitys- ja muutosprosesseissa sekä yhteiskunnallisten uudistusten valmistelu- ja toimeenpanovaiheissa. Tutustu dialogisiin menetelmiimme täältä.

Keskustelimme Reijo Karhisen ja Elisa Kitusen kanssa selvitystyön ja laajojen joukkojen osallistumisen vaiheista podcastissa, jonka voit kuunnella tästä.

 

Janne Jauhiainen

Janne aloitti Fountain Parkin toimitusjohtajana joulukuussa 2016. Fountain Parkin sloganin mukaan, hän on innostunut joukkojen viisaudesta johtamisen arkeen. Siitä, kun isompi joukko ihmisiä löytää yhdessä parhaat ratkaisut tulevaisuuden haasteisiin – ja saa ne tapahtumaan.

Suosittelemme

Uusi johtaja, hyödynnä dialogi ja saa paras mahdollinen tilannekuva!

Jo muutaman vuosikymmenen ajan dialogi-sanaa on käytetty laajasti hyvää johtamista koskevissa pohdinnoissa. Uudelle johtajalle monikanavaisen dialogin vahvistaminen ja hyödyntäminen on ensiarvoisen tärkeää. Rohkeat avaukset kertovat rohkeasta johtajasta, lisäävät luottamusta ja saavat ihmiset antamaan tietonsa uuden johtajan käyttöön. Nämä viisi perusperiaatetta ohjaavat tavoitteellista dialogia. Kädet täynnä työtä ja kalenteri pursuaa tapaamisia. Uusien ihmisten ja asioiden omaksunta… Lue lisää!

Dialogin lisääminen yritysmaailmassa on tärkeä menestystä lisäävä tekijä

Paulig on pitkän linjan perheyritys, joka viime vuosina on kasvanut muun muassa yritysostojen kautta. Haasteena oli rakentaa vahvan identiteetin omaavista yrityksistä yksi yhtenäinen Paulig, jossa jaetaan kulttuuri, arvot ja prosessit. Miten verkon kautta toimiva Strategiadialogi voi auttaa tällaisella matkalla? Haastattelussa toimitusjohtaja Rolf Ladau ja viestintäjohtaja Anita Laxén. Miksi yhteisen kulttuurin luominen on Pauligille tärkeää? Haluamme,… Lue lisää!

Uusi johtaja, käytä ensimmäiset 100 päivää tehokkaasti

  Uusi toimitusjohtaja on palkattu suorittamaan määrättyä tehtävää – usein muutosta. Hallitus, henkilöstö ja sidosryhmät odottavat johtajan ottavan tilanteen haltuun ripeästi. He haluavat kuulla, mitkä ovat tulevat linjaukset ja tavoitteet. Jokaista kiinnostaa, miten muutos tulee vaikuttamaan organisaatioon ja eritoten omaan työhön. Johtajan etsikkoaikana pidetään 100 ensimmäistä päivää. Miten aloittaa tehokkaasti? Useissa johtamisoppaissa puhutaan 100 päivän… Lue lisää!

Vastuullisuus näkyy ja kuuluu liiketoiminnassa

Lisää vaatimuksia – lisää toimintaa? Finnair ilmoitti taannoin vaihtavansa Euroopan lennoilla tarjottavat yksittäispakatut kahvimaidot Valion tetramaitoihin. Teolla vähennetään Finnairin mukaan vuosittain yli 9000 kiloa muovijätettä ja yli 4000 kiloa pakkausjätettä. Neste ja Chigago Bullsin riveissä palloa pompottava koripalloilija Lauri Markkanen aloittivat yhteistyön #DontChoke -kampanjan merkeissä, jonka tavoitteena on saada ihmiset innostumaan ilmastolupauksista. Markkanen ilmoitti omaksi… Lue lisää!

Vinkkilista uudelle toimitusjohtajalle – mieti nämä ennen sopimuksen allekirjoittamista

Sinua harkitaan yrityksen toimitusjohtajaksi. Kenties tämä tulee yllätyksenä, kenties olet itse hakenut paikkaa. Joka tapauksessa, loistavaa, onneksi olkoon! Muistatko mitä pitää ottaa huomioon, kun harkitsee paikan vastaanottamista? Kokosin pienen vinkkilistan, joka perustuu omiin vuosien kokemuksiini sekä keskusteluihin eri alojen johtajien kanssa. Tässä muutama kohta, joita kannattaa miettiä osana harkintaprosessia, niin et (toivottavasti) joudu katumaan päätöstäsi. Älä… Lue lisää!

Strategiadialogi vahvisti ymmärrystä ja auttoi suuntaamaan toimintaa

Opit talteen strategiadialogin käytännön toteutuksesta. Valtiontalouden tarkastusvirasto osallisti sidosryhmät ja henkilöstön laajasti verkon välityksellä. Mitä hyötyä tästä oli Haastattelussa strategiapäällikkö Pirkko Lahdelma  tarkastusviraston toiminnan ytimestä Ruoholahdesta. Hei Pirkko! Olimme keväällä mukana tukemassa strategiaprosessianne. Kertoisitko mitä tapahtui? Tavoitteena oli kerätä strategiatyön tueksi laajasti eri tahojen näkemyksiä niin henkilöstöltä kuin VTV:n sidosryhmiltä. Tämä toteutettiin verkossa tapahtuvan strategiadialogin avulla. Ensimmäisessä… Lue lisää!