Suomalaisen johtamisen vahvuuksia

Vaikka eri kulttuureita pitää ymmärtää, jotta niiden kanssa voisi menetellä oikein, ei niitä pidä kuitenkaan yrittää omaksua sellaisenaan. Suomalaisia johtajia arvostetaan maailmalla nimenomaaan tyypillisten suomalaisiksi miellettyjen piirteiden vuoksi. Rehellisyys, suora puhe ja aktiivinen toiminta herättävät luottamusta useimmissa muissa kulttuureissa. Suomalaista johtamistapaa arvostetaan, kun se on koeteltu ja johdonmukaiseksi ja luotetttavaksi havaittu, vaikka se olisikin vastoin maan tapoja.

”Isomimpia oppejani on ollut huomata, kuinka vaikea arabien on uskoa, että on olemassa lahjomattomia ihmisiä. Minullekin ehdotettiin alussa lisätulojen hankimista lahjuksin. Siellä on tapana, että kaikkiin kaupallisiin diielihin liittyy agentti, jonka palkkioihin lahjusrahat on tapana sisällyttää. Kolmen ensimmäisen kuukauden kuluessa heitin huoneestani kaikki, jotka sitä ehdottivat, ja lopulta uskoivat. Omistaja myös testasi minua lähettämällä koepalloja. Edeltäjäni oli kuulemma tienannut miljoonia lahjuksila. Vaikka lahjukset ovat maan tapa sikäläisessä kulttuurissa, he kuitenkin arvostavat erittäin paljon suomalaista toimintatapaa. Siitä puhuttiin jopa kaupungilla. He näyttävät arvostavan myös avoimuutta, sitä että kerrotaan, mitä aiotaan tehdä, ja että tehdään se. Vaikka tämä kaikki on ollut siellä uutta.”

 

suomalainen johtajuus

Suosittelemme

Benchmarkaa myös tarinaa ja rakenna menestysstrategiasi!

Menestystarinan ymmärtäminen auttaa meitä ymmärtämään sitä, että olemme täällä Suomessa koulutusviennin osaltamme vasta tarinamme alkumetreillä. Perusasiat on syytä laittaa kuntoon, ja tähdätä pitkäjänteisesti ja sinnikkäästi tulevaan. … Lue lisää!

Ammenna kansanperinteen voimaa johtamisessa

Suomessa on paljon sanontoja, joilla meitä opetetaan jo lapsesta lähtien suhtautumaan asioihin menneiden polvien hyväksi näkemällä tavalla. Vastaavanlaisia on kaikkialla, mutta kulttuurista toiseen siirryttäessä ne yleensä muuttuvat. … Lue lisää!

Henkilöstö ja kulttuuri ratkaisevat yritysoston onnistumisen

Yritysostot ovat helpompia toteuttaa kuin saada toimimaan. Yritysostoprosessin tekninen toteutus, kaupan kohteen tutkiminen arvonmäärityksineen ovat haastavia ja aikaa vieviä tehtäviä, jotka täyttävät johdon kalenterit ennen kauppaa. Mutta eri tutkimusten mukaan 50-80% yritysostoista ei kuitenkaan saavuta… Lue lisää!