Uuden kohtaaminen

Uuden kohtaamista on kahdenlaista, suunniteltua ja yllättävää.

Yllättävää uuden kohtaamista tapahtuu päivittäin, ja arjen tuoksinassa usein huitelemme eteenpäin huomaamatta, että jälleen olemme kohdanneet tai tehneet jotain itsellemme uutta ja aiemmin vierasta. Uuden ihmisen tapaaminen, eksoottisen kahvin maistaminen ensimmäistä kertaa, tai vaikkapa uuden liikuntamuodon testaus on uuden kohtaamista joka usein tapahtuu mukavuusalueellamme, piristää päiväämme ja omalta osaltaan kehittää meitä taas hitusen ihmisinä ja yhteisömme jäseninä.

Taannoisessa valmennuksessa sain mielenkiintoisen tehtävän. Minun tuli miettiä urani ajalta sekä suurten onnistumisten hetkiä että pahojen tappioiden hetkiä ja asettaa nuo hetket aikajanalle. Positiiviset asiat nostettiin janan yläpuolelle ja negatiiviset alapuolelle.

Peruspositiivisena heppuna odotin lopputuleman olevan mukavasti yläviistossa, mutta mitä vielä! Janasta piirtyi suhteellisen tasainen sahalaita, jossa upeita onnistumisia tahditti joukko yhtä upeita epäonnistumisia.

saha

Kuva oli pysäyttävä monella tavalla, mutta eniten siksi, että vuosien varrella ja arjen tuoksinassa uudet huiput ja pohjat tulevat ja menevät, ilman että ne aidosti muuttavat tapaamme toimia tai elää. Katsoin janaani ja huokaisin hieman hämilläni mutta myös ylpeänä: ”paljon on tullut tehtyä ja paljon on tullut mokailtua”.

Uuden kohtaaminen Fountain Parkissa on ollut heti alusta loistava kokemus, ja ensimmäistä kertaa huomaan pysähtyneeni pohtimaan uuden merkitystä ja sitä, miten aiemmin olen uuden kohdannut. Havahduin todellisuuteen, että suuri osa elämäni käännekohdista on ollut enemmän tai vähemmän suunnittelemattomia, joissa uusiutuminen on ollut reaktiivista selviytymistä.

Silloin kun uuden kohtaaminen on tietoinen valinta ja kun tuntematon on se alue jolle halutaan suunnata, tiedosta tulee arvokkainta valuuttaa. Aito muutos vaatii uskallusta, sille kuuluisalle epämukavuusalueelle hyppäämistä. Tuo hyppy on loistava ensimmäinen askel, mutta varsinainen muutostyö alkaa vasta kun loikka on uskallettu tehdä.

Uuden kohtaaminen muuttuu uuden luomiseksi silloin, kun määränpää on organisaatiossa strategisesti merkittävä, riittävän selkeä ja koko organisaatiolle sama. Kun kaikki tekevät työtään saman tavoitteen ja tahtotilan saavuttamiseksi saadaan aikaan ihmeitä.

Muutosta täytyy aktiivisesti johtaa niistä lähtökohdista jotka mahdollistavat uuden luomisen. Viisaus lepää joukoissa, ja viisaus herää helpolla, jos sitä uskaltaa kutsua. Me Fountain Parkissa kutsumme viisautta luoksemme päivittäin, mitäs jos tekisimme sitä yhdessä?

Mika Suonperä aloitti myynnin ja digitaalisen kehityksen parissa Fountain Parkissa 8.3.2016.

Mika Suonperä

Mika teki töitä Fountain Parkissa myynnin ja digitaalisen kehityksen parissa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.

”When you lose your laugh you lose your footing” – Ken Kesey

Suosittelemme

Asiakas havaitsee aitouden – asiakaskokemuksesta välitöntä vuorovaikutusta

Elämme asiakkaan aikakautta, ja paras tulolähde yritykselle on parantaa asiakaskokemusta. Siihen nähden yritysten johtoryhmissä ja hallituksissa keskustellaan asiakkaista luokattoman vähän.… Lue lisää!

Myyntityö muuttumassa innovaatiotoiminnaksi?

Julkinen keskustelu pyörii säästämispaineiden ja erilaisten vajeiden luetteloimisena. Tuhkaa niskaan, kaikki maailmanloput uhat kissankokoisilla kirjaimilla tajuntaan uutisvirrassa aamusta iltaan – ja voimme olla varmoja, että painumme peloissamme yhä syvemmälle pohjamutiin. Emme sisäänpäin ja pimeään… Lue lisää!