Osallistava arvokeskustelun työkalu toimii ajasta ja paikasta riippumatta

Osallistava arvokeskustelun työkalu toimii ajasta ja paikasta riippumatta

Kesällä 2018 organisaatiossa määriteltiin yhteiset arvot ja periaatteet käyttämällä Fountain Park Oy:n tarjoamaa työkalua. Me halusimme, että kaikki pääsevät mukaan vaikuttamaan, ja Fountain Parkin työkalu mahdollisti sen mainiosti, johtaja Taina Susiluoto kertoo.

Elinkeinoelämän keskusliitto edustaa 15 000 suomalaista yritystä ja niiden lähes miljoonaa työntekijää. Organisaatiossa määriteltiin yhteiset arvot ja periaatteet käyttämällä Fountain Park Oy:n tarjoamaa työkalua. Elinkeinoelämän keskusliitto ry:n johtaja Taina Susiluoto arvostaa yhteistyökumppanissa etenkin ripeää toimintaa.

Arvojen määrittelyssä on käytetty Fountain Parkin verkkoaivoriihi-työkalua. Työkalun avulla voidaan ideoida ja tehdä kehitystyötä ajasta ja paikasta riippumatta.

Olemme nyt kesän yli valmistelleet EK:n yhteisiä arvoja ja periaatteita osallistavalla ja uudella tavalla. Me halusimme, että kaikki pääsevät mukaan vaikuttamaan, ja Fountain Parkin työkalu mahdollisti sen mainiosti, Susiluoto kuvailee.

Fountain Park laittoi asiat tapahtumaan

– Yhteistyö lähti liikkeelle, kun soitin itse Fountain Parkiin. Heti seuraavana aamuna istuimme jo alas, ja sitä seuraavana päivänä saimme heiltä ehdotuksen. Käsittelimme ehdotusta johtoryhmässämme, ja kaikki innostuivat siitä, Susiluoto kertoo yhteistyön alusta.

Susiluodon mukaan Fountain Park toimi ripeästi. Elinkeinoelämän keskusliitossa arvostettiin yhteistyökumppanin tapaa laittaa asioita tapahtumaan. Arvojenmäärittelyprojekti eteni sopivassa aikataulussa ja juuri asiakasorganisaation toiveiden mukaisesti. Fountain Park myös toimi ratkaisuhakuisesti tarjoten asiakkaan tilanteeseen hyvin sopivia ratkaisuja.

– Saimme kesän yli kestäneessä projektissa yli 360 vastausta. Projekti eteni todella nopeasti, ja jokainen pystyi vastaamaan silloin kun itselle parhaiten sopi, Susiluoto mainitsee.

Yhteisillä arvoilla parempaan päätöksentekoon

Susiluoto toivoo, että uudenlaista, osallistavaa arvokeskustelun työkalua käytetään jatkossa yhä enemmän. Rohkeus kokeilla uutta työkalua johti siihen, että Elinkeinoelämän yhteiset arvot ja periaatteet saatiin määriteltyä.

– Yhteisillä arvoilla ja periaatteilla on todella suuri merkitys, sillä niiden kautta pystymme tekemään parempia päätöksiä ja vaikuttavampaa edunvalvontatyötä, Susiluoto summaa.

 

Heräsikö sinulla kysymyksiä aiheesta?

Ota meihin yhteyttä