STTK luotasi jäsenistön mielipiteet kuntapalvelujen kehittämisestä

STTK luotasi jäsenistön mielipiteet kuntapalvelujen kehittämisestä

STTK halusi saada kuntapalvelujen kehittämiseen tärkeysjärjestyksen. Luotaus paljasti mitä uusia seikkoja ja painotuksia sen tulisi ottaa kuntauudistuksen ja edunvalvonnan agendalle.

STTK toteutti kuntavaalikampanjansa ja oman strategiatyönsä tukemiseksi Fountain Parkin kanssa laajan tulevaisuusluotauksen 2012. Teemana oli millaisessa kunnassa haluaisit asua?

Järjestö halusi hakea tuoreita näkemyksiä kunnallisvaalien ohjelmatyötä varten. Mukaan pohdintaan otettiin kaikki jäsenliitot.

Osallistumista kannustettiin aktiivisen markkinoinnin keinoin mm. sosiaalisessa mediassa, ja yhteiseen pohdintaan tavoitettiin 12 000 osallistujaa. Yhdessä nämä osallistujat antoivat pohdintaan aikaansa yli 300 työpäivän verran.

Tulokset tekivät STTK:lle näkyväksi kuntapalvelujen kehittämisen tärkeysjärjestyksen. Se paljasti mitä uusia seikkoja ja painotuksia sen tulisi ottaa kuntauudistuksen ja edunvalvontansa agendalle.

– Luotaus paljastaa hiljaisia signaaleja. Niiden avulla voimme lunastaa omaa lupaustamme, ja olla askeleen aikaamme edellä. Tulokset antavat myös eväitä keskusteluun ja auttavat meitä lähestymään eri kansalaisryhmiä, kertoo pääsihteeri Leila Kostiainen.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on Suomen suurin toimihenkilöiden ammatillinen keskusjärjestö. Se koostuu 17 ammattiliitosta ja niiden yhteensä noin 608 000 jäsenestä.

Heräsikö sinulla kysymyksiä aiheesta?

Ota meihin yhteyttä