Kuntaliiton strategiatyössä hyödynnettiin Verkkoaivoriihtä

Kuntaliiton strategiatyössä hyödynnettiin Verkkoaivoriihtä

Kuntaliiton strategiatyöhön ja arvokeskusteluun osallistettiin koko jäsenkenttä, kunnat ja kaupungit sekä liiton omat asiantuntijat ja henkilöstö.

Koko jäsenkenttä mukana strategiatyössä

Kuntaliiton strategiatyössä ja arvokeskustelussa osallistettiin koko jäsenkenttä, kunnat ja kaupungit sekä liiton omat asiantuntijat ja henkilöstö. Kuntaliiton strategia- ja kehitysyksikön esimies Markus Pauni kertoo, miten osallistaminen käytännössä toteutettiin Verkkoaivoriihen avulla, ja millaisia tuloksia yhteiskehittäminen tuotti.

Arvokeskustelua verkon yli 

Keväällä 2019 toteutetussa yhteistyössä Kuntaliiton erityistarpeena oli käydä arvokeskustelua strategiatyön ohessa. Paunin mukaan jo ennestään tutun Verkkoaivoriihi-palvelun hyödyntäminen oli kätevää, sillä sen avulla saatiin tehokkaasti, nopeasti ja laadukkaasti yhteen suuri joukko ihmisiä sanoittamaan verkon yli näkemyksiään tietyistä teemoista. Lähes 300 Kuntaliiton sidosryhmien edustajaa ideoi Verkkoaivoriihessä Kuntaliiton arvoja sekä perustehtävää.

”Erityisen hyvää Fountain Parkin tuotteessa on se, että vastaaja pääsee priorisoimaan myös muiden vastaajien esittämiä asioita tikkataululla, jolloin me tilaajana saadaan tehokkaasti tietoa siitä, millaisia asioita vastaajat pitävät kaikista tärkeimpinä”, Pauni kertoo.

Itse osallistumisosuuden jälkeen Kuntaliitolle tuotettiin tulosraportti, johon teemoiteltiin ja yhdisteltiin arvoehdotusaihiot, joita Kuntaliitto arvioi ja käsitteli valtuuskunnassa luottamushenkilöidensä kanssa. Keskustelujen myötä valinnat arvoiksi konkretisoituivat. Lopputuloksena syntyi Kuntaliiton uusi strategia, ”Vaikuttava kumppani kunnille” sekä arvot, joihin voit tutustua tarkemmin Kuntaliiton verkkosivuilta.

Heräsikö sinulla kysymyksiä aiheesta?

Ota meihin yhteyttä